Privolitev za obdelavo osebnih podatkov

Privolitev za obdelavo osebnih podatkov na spletni strani Mojadarila.si

 

Na spletnem mestu Mojadarila.si (lastnik RMS NET, proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o., Jelenčeva ulica 1, Kranj, 4000 Kranj, davčna številka 32984090 ) sledimo načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR; v nadaljevanju uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Potrebujemo vašo privolitev, da lahko osebne podatke, ki smo jih pridobili z vašo prijavo na naše storitve, uporabljamo, hranimo in obdelujemo za določene namene. Vse informacije o upravljanju posameznih privolitev najdete v nadaljevanju.

 

I.Privolitve, ki se nanašajo na prejemanje novic s spletnega mesta Mojadarila.si

Z izpolnitvijo obrazca za prijavo na prejemanje e-novic se uporabnik strinja s posredovanjem podatkov, ki v skladu z zakonodajo veljajo za osebne podatke.

V tem primeru so to: ime in priimek, e-pošta in IP naslov naprave, s katere se prijavlja. Ob prijavi se ima uporabnik možnost strinjati z uporabo osebnih podatkov v naslednje namene:

Privolitev za prejemanje e-novic s strani Mojadarila.si o novostih, promocijskih ponudbah in akcijskih ponudbah spletnega mesta Spletnadarila.si Prejeti podatki se shranjujejo in se obdelujejo

Podatki, katere pridobimo so:
- podatki o identiteti: elektronski naslov in IP naslov naprave
- marketinški podatki: občasno spremljamo obiskane povezave, število klikov na obiskane povezave, pri tem uporabljamo izključno lastno infrastrukturo. Marketinški podatki so izključno v lasti podjetja RMS NET, proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o., Jelenčeva ulica 1, Kranj, 4000 Kranj, davčna številka 32984090 in jih ne posredujemo drugim osebam. - tehnični podatki: za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, operacijskem sistemu, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave s katero dostopate na našo stran in podobno.

 

II.Privolitve, ki se nanašajo na izpolnitev kontaktnega obrazca spletnega mesta Mojadarila.si

Z izpolnitvijo kontaktnega obrazca se uporabnik strinja s posredovanjem podatkov, ki v skladu z zakonodajo veljajo za osebne podatke.

V tem primeru so to: ime in priimek, e-pošta in IP naslov naprave, s katere vpisuje podatke. Ob oddaji mora uporabnik privoliti v pošiljanje teh podatkov. Prejeti podatki se ne shranjujejo in ne obdelujejo

 

III.Privolitve, ki se nanašajo na izpolnitev obrazca Imate vprašanje o izdelku spletnega mesta Mojadarila.si

Z izpolnitvijo obrazca se uporabnik strinja s posredovanjem podatkov, ki v skladu z zakonodajo veljajo za osebne podatke.

V tem primeru so to: ime in priimek, e-pošta in IP naslov naprave, s katere pošljejo vprašanje. Ob oddaji mora uporabnik privoliti v pošiljanje teh podatkov. Prejeti podatki se ne shranjujejo in ne obdelujejo

 

IV.Privolitve, ki se nanašajo na izpolnitev obrazca Ocena izdelka spletnega mesta Mojadarila.si

Z izpolnitvijo obrazca se uporabnik strinja s posredovanjem podatkov, ki v skladu z zakonodajo veljajo za osebne podatke.

V tem primeru so to: ime in priimek. Ob oddaji mora uporabnik privoliti v pošiljanje teh podatkov. Prejeti podatki se shranjujejo in ne obdelujejo

 

V.Privolitve, ki se nanašajo na izpolnitev obrazca Registracija novega uporabnika spletnega mesta Mojadarila.si

Z izpolnitvijo obrazca se uporabnik strinja s posredovanjem podatkov, ki v skladu z zakonodajo veljajo za osebne podatke.

 

Podatki, katere pridobimo so:

podatki o identiteti: ime, priimek, elektronski naslov in geslo, ki je šifrirano in znano le uporabniku (tudi mi ga ne poznamo). Podatki o identiteti poslovnih uporabnikov vključujejo tudi naziv podjetja in davčno številko oziroma številko zavezanca za DDV. Številko zaveznaca za DDV hranimo tudi za fizične osebe, ki poslujejo kot zaveznaci za DDV. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moj Račun.
kontaktni podatki: naslovi za dostavo, naslov za izdajo računa in telefonska številka. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moj Račun.
finančni podatki: podatkov o vaših kreditnih karticah ne hranimo. Te podatke posredujemo le izdajatelju vaše kreditne kartice. Enako velja za druge podobne oblike plačevanja preko spleta.
podatki o nakupih in plačilih: hranimo vse podatke o vaših naročilih in plačilih, vključno s podatki o stornacijah, vrnitvah naročil. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moj Račun.
marketinški podatki: vaši seznami želja. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moj Račun
tehnični podatki: za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, operacijskem sistemu, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave s katero dostopate na našo stran in podobno. Ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice.

 

Kako varujemo vaše osebne podatke

 

Sprejeli smo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zavarovanje vaših osebnih podatkov in njihovo zaščito pred nepooblaščeno ali nezakonito uporabo ali obdelavo ter proti naključni izgubi ali uničenju ali poškodovanju vaših osebnih podatkov. Ti ukrepi vključujejo:

- načelo najmanjšega obsega podatkov in obdelave,
- usposabljanje naših zaposlenih o pomembnosti zaupnosti ter ohranjanju zasebnosti in varnosti vaših podatkov,
- zavezanost k sprejetju ustreznih disciplinskih ukrepov za uveljavljanje odgovornosti zaposlenih pri zasebnosti,
- stalno in celovito posodabljanje in preizkušanje naših politik in ukrepov varovanja osebnih podatkov,
- skrbno in odgovorno izbiro naših podobdelovalcev,
- uporabo varnih strežnikov za shranjevanje vaših osebnih podatkov,
- zahtevo po dokazu o identiteti od vsakega posameznika, ki zahteva dostop do svojih osebnih podatkov.

Želimo vas opozoriti, da prenos informacij (vključno z osebnimi podatki) preko interneta ni vedno povsem varen. Če nam posredujete kakršne koli informacije preko interneta (po elektronski pošti, preko naše spletne strani ali na kakršenkoli drug način), to storite popolnoma na lastno odgovornost. Ne moremo biti odgovorni za kakršne koli stroške, izdatke, izgubo dobička, škodo ugledu, odgovornosti ali kakršno koli drugo obliko izgube ali škode, ki ste jo utrpeli zaradi vašega posredovanja podatkov preko interneta.Neposredovanje podatkov in posledice

RMS NET, proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o., Jelenčeva ulica 1, Kranj, 4000 Kranj, davčna številka 32984090 pri sklepanju pogodbenih razmerij s pozamezniki zahteva le podatke, ki jih lahko zahteva v skladu s predpisi ali pa tiste podatke, ki so potrebni za sklenitev in izvajanje naročenih izdelkov/storitev. Zahtevani podatki so navedeni v pogodbi ali pogojih uporabe posamezne storitve. V primeru, da zahtevanih podatkov RMS NET, proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o., Jelenčeva ulica 1, Kranj, 4000 Kranj, davčna številka 32984090 ne more pridobiti, lahko RMS NET, proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o., Jelenčeva ulica 1, Kranj, 4000 Kranj, davčna številka 32984090 zavrne sklenitev pogodbe ali od pogodbe odstopi. RMS NET, proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o., Jelenčeva ulica 1, Kranj, 4000 Kranj, davčna številka 32984090 pri sklepanju pogodbenih razmerij z naročniki zahteva le podatke, ki jih lahko zahteva v skladu s predpisi ali pa tiste podatke, ki so potrebni za sklenitev in izvajanje naročenih izdelkov/storitev. Zahtevani podatki so navedeni v pogodbi ali pogojih uporabe posamezne storitve. V primeru, da uporabnik podatkov ne posreduje oziroma jih RMS NET, proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o., Jelenčeva ulica 1, Kranj, 4000 Kranj, davčna številka 32984090 ne more pridobiti, lahko RMS NET, proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o., Jelenčeva ulica 1, Kranj, 4000 Kranj, davčna številka 32984090 zavrne sklenitev pogodbe ali od pogodbe odstopi.


Iznos v tretje države

RMS NET, proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o., Jelenčeva ulica 1, Kranj, 4000 Kranj, davčna številka 32984090 praviloma ne iznaša osebnih podatkov v tretje države. V primerih, v katerih so dobavitelji oziroma pogodbeni partnerji RMS NET, proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o., Jelenčeva ulica 1, Kranj, 4000 Kranj, davčna številka 32984090 iz tretjih držav in pri zagotavljanju njihovih storitev lahko pride do obdelave osebnih podatkov. RMS NET, proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o., Jelenčeva ulica 1, Kranj, 4000 Kranj, davčna številka 32984090 to omogoči ob upoštevanju pogojev, ki jih za to določa Splošna uredba – še posebej z uporabo ustreznih zaščitnih ukrepov v skladu s Splošno uredbo (kar lahko vključuje sklenitev ustrezne pogodbe o obdelavi osebnih podatkov ali druge zaščitne ukrepe, predvidene s Splošno uredbo). Pri določenih storitvah se osebni podatki zaradi same narave in uporabe storitve lahko posredujejo v tretje države (npr. uporaba spletnih storitev iz tretjih držav, plačilo storitev s kreditnimi karticami, plačilo storitev preko ponudnika Paypal ipd.).


Čas hrambe osebnih podatkov

RMS NET, proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o., Jelenčeva ulica 1, Kranj, 4000 Kranj, davčna številka 32984090 hrani vaše osebne podatke toliko časa, kolikor je to potrebno za namen opravljanja aktivnih/naročenih storitev/produktov ali novic na katere ste se prijavili oz. naročili. V primeru, da ne želite več prejemati vsebin s strani RMS NET, proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o., Jelenčeva ulica 1, Kranj, 4000 Kranj, davčna številka 32984090 in se od njih odjavite ali v primeru, da umaknete svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov za ta namen, bomo vaše podatke v sistemu RMS NET, proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o., Jelenčeva ulica 1, Kranj, 4000 Kranj, davčna številka 32984090 blokirali in vaših podatkov več ne bomo uporabljali za ta namen.

Rok hrambe osebnih podatkov se lahko razlikuje glede na veljavno sektorsko zakonodajo (npr. zakonodaja s področja davkov, računovodstva). V primeru, ko veljavna sektorska zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, RMS NET, proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o., Jelenčeva ulica 1, Kranj, 4000 Kranj, davčna številka 32984090 izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka. Posameznik razume in se strinja, da se podatki po poteku naročenih storitev na strežniških okoljih RMS NET, proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o., Jelenčeva ulica 1, Kranj, 4000 Kranj, davčna številka 32984090 hranijo od 30 do 60 dni, na sekundarnih sistemih rezervnih kopij pa od 30 do 90 dni od dneva poteka posamezne storitve.

Po tem časovnem roku so podatki v celoti in trajno odstranjeni iz vseh strežniških okolij ter rezervnih sistemov RMS NET, proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o., Jelenčeva ulica 1, Kranj, 4000 Kranj, davčna številka 32984090 brez možnosti povrnitve.

 

VAŠE PRAVICE NA PODLAGI DANIH PRIVOLITEV

 

Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov info@rmsnet.si in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.


Poleg tega ima tudi naslednje pravice:
• pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev

• pravico do popravka netočnih podatkov, zbranih v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev

• pravico do »pozabe«, torej izbrisa vseh podatkov, če so izpolnjeni pogoji iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov

• pravico do prenehanja uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno s profiliranjem

• pravico do avtonomnega odločanja o uporabi osebnih podatkov, ki temelji na avtomatizirani obdelavi

• pravico do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov

 

Postopek uveljavljanja pravic

 

Seznanjen/a sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca na e-naslov info@rmsnet.si.

Seznanjen/a sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, lahko urejam tudi preko spletne povezave, katero prejmem od upravljalca.

Seznanjen/a sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, lahko urejam tudi v menuju Moj Račun

Seznanjen/a sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen/a sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

 

Datum objave: 19.5.2018